Inanna

Innana är den sumeriska gudinnan som går ner i underjorden och möter sin mörka syster. En myt om Inanna kretsar kring de olika årstidernas uppkomst. Hon gav sig iväg till sin syster Ereshkigal, dödsrikets drottning. På vägen dit var hon tvungen att passera 7 portar och i varje port var hon tvungen att ta av sig ett plagg eller smycke. Myten med berättelsen ger oss möjligheten att möta samt släppa våra skuggsidor i måleriet. Att måla är att manifestera på utsidan vilket gör att du under den här workshopen där vi ses vid två tillfällen gör två målningar där den ena är för att frigöra och göra sig av med och den andra är för att bygga upp när egot har fallit. 

Material

Du tar med det material du behöver  och vill använda ex Akryl, akvarell, kritor samt ett papper som fungerar bra. Gärna minst 300 g Du kommer att få meditationer för de sju portarna som du sen målar under dagen. 

Tid 10.00- 14.00

Kostnad 555 kr

Plats Gallringsvägen 9 b Södra Sunderbyn 

Innehåll 

Akryl/akvarellmåleri grunden i hur du kan använda dessa samt förslag på papper mm

Meditationer 

Jungs teori om vårt undermedvetna och det kollektiva medvetandet

Du gör Målar två målningar där den första släpper och frigör skuggorna  vid de sju portarna ner till underjorden och den andra aktiverar den nya delena av dig genom att möta dig själv i Inanna

Myten om Inanna