Bygga trumma och skallra 

Trummans ljud återspeglar moderjords puls och den inre rytmen med den läkning och grundning den ger. Jag har byggt trummor under många år med en idé om att man ska få lära sig att utöva sitt kall som trumbärare. Trummor som helande och ceremoni har funnits i många tusen år och troligen var det kvinnorna som var de första trumbärarna. Man kan se avbildade trummor hos många av gudinnorna såsom Isis och Hathor. 

Trumman har sen fortsatt inom den schmanska traditionen som ett medel för att sätta sig i trans i trumresan, som är ett redskap för att komma i kontakt med andehjälpare.

I mina kurser ingår det grunderna i de schamanska teknikerna för att på ett kraftfullt sätt kunna jobba med trumman både för helande och ceremoniellt. MIna trummor har en inlagd slang som kan pumpas upp och sträcka skinnet vilket gör att du kan använda trumman ute med lätthet. Ett skinn är ett levande material och behöver annars en värmekälla för att dra ihop sig. Jag bygger trummor av getskinn som jag dels vet traditionellt använts i urminnes tider även av våra samer som hade geten som gårdsdjur. 

Allt material ingår men ta med en egen pinne till trumman och en egen pinne till skallran. Du bygger trumman första och skallran av den råhud som är över från din get nästa dag. 

Kostnad 5200 inkl allt material och grundutbildning i att använda trumman som redskap för trumresor, healing och i ceremonier

500 kr i anmälningsavgift   swischas vid anmälan som ej återbetalas 4700 kr Faktureras via frilans finans en månad innan kurshelgen. 

Varmt välkomna 

Plats Gallringsvägen 9 b Södra Sunderbyn

Om du behöver boende finns Sunderby folkhögskola nära med konferens och boende.