Akryl grundkurs start 13/1 FULLBOKAD 

Kursinnehåll
I den här kursen får du lära dig grunderna i akrylmåleri genom att prova olika redskap att måla med och olika material att måla på. Vi blandar färger och lär oss om skuggorna och ljusets påverkan, testar stilleben och mer föreställande för den som önskar. Du får handledning där du befinner dig i din kreativa process. Akrylens fördel är att den är vattenlöslig , torkar snabbt och kan målas över många varv.
Att måla med akryl är både inspirerande och roligt. Det finns många olika sätt att få ut färgen på duk, uppspänd canvas eller akrylpapper vilket ger skiftande målningar, en del med struktur, abstrakta, föreställande, färgrika och mer enfärgade.

Förkunskaper
Inga förkunskaper

Material
Ett set med grundfärger ingår samt ett akrylpapper och akrylduk till en målning. Penslar finns att låna samt annat som man kan använda vid måleriet t.ex. svampar, skrapor.
Du har möjlighet att måla vid bord och testa att måla vid staffli. Har du ett eget staffli så är du välkommen att ta med det.
Tips till dig ifall du vill ta med dig eller köpa eget material:
Börja med grundfärgerna(röd, grön, gul,blå) samt svart, vit, brun och någon färg du är särskilt förtjust i som är svår att blanda själv ex rosa, lila och bruna varianter.
I akrylmåleri använder man ofta hårdare penslar, kontokort, skrapor, svampar mm Här kan man använda fantasin. Ta gärna med något hemifrån som du har lust att prova.

Lokal  Småbåtsgatan 1 Studieförbundet Vuxenskolans lokaler 

TId 18:15-20.30