Akryl fortsättning kväll start 23/2

Kursinnehåll
I den här kursen fortsätter vi att utforska akrylmåleriet genom att arbeta med olika övningar i att arbeta med bakgrunder, ansikten, experiment med färgerna, lite konsthistoria och konstnärer genom tiderna och har olika teman som får igång fantasin.
Du kommer få övningar varje gång och även tid för eget måleri med handledning utifrån där du befinner dig.

Att måla med akryl är både inspirerande och roligt. Det finns många olika sätt att få ut färgen på duk, uppspänd canvas eller akrylpapper vilket ger skiftande målningar, en del med struktur, abstrakta, föreställande, färgrika och mer enfärgade.

Förkunskaper
Akryl nybörjare eller på annat sätt införskaffat dig grundkunskaper i att måla med akryl

Material
Du tar med egna färger och penslar samt det du målar på. Du behöver även maskeringstejp om du målar med duk eller akrylpapper. Material kan köpas i butiker som säljer konstnärsmaterial men det finns också på Dollarstore, Clas Ohlson och att beställa på nätet.

Tips på material: Börja med grundfärgerna(röd, grön, gul,blå) samt svart, vit, brun och någon färg du är särskilt förtjust i som är svår att blanda själv ex rosa, lila och bruna varianter. I akrylmåleri använder man ofta hårdare penslar, kontokort, skrapor, svampar mm. Här kan man använda fantasin och prova sig fram med olika verktyg/material.

Du väljer vad du vill måla på och tar med det vilket kan vara uppspänd canvas, akrylpapper eller duk. Du har möjlighet att måla vid bord eller använda staffli. Har du ett eget staffli så är du välkommen att ta med det då vi har några för utlåning men finns ej till alla deltagare.

Tid 18.15-20.30

Anmälan till Studieförbundet vuxenskolan

 https://www.sv.se/avdelningar/sv-norrbotten/kurser/mala-med-akryl-fortsattning-79142/